Nieuws

warning: Creating default object from empty value in /home/klant00141/domains/pa0fwn.nl/public_html/new/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.

Het berekenen van de weerstanden in een impedantie aanpasser.

De formules om een impedantie aanpasser te maken met weerstanden, lees de PDF voor verdere uitleg.

Rekenen: Het wegen van getallen.

Soms kom je in een situatie waarbij je de juiste formule niet kunt vinden. Hierbij een PDF met uitleg hoe dan te handelen.

Een goed uitziend frontje maken voor ons kastje.

Een frontje met een eigen logo in kleur en gedrukte texten bij de potmeters en schakelaars. Dat alles is mogelijk. Je hebt nodig, een gewone printer en wat eenvoudige chemicaliën. Met wat handigheid is zo'n frontje zelf te maken, zie PDF.

Een kastje maken met onze homemade zet-bank.

Een electronisch apparaat wat bestaat uit een print, waarbij de bedieningsorganen met losse draden op de tafel liggen, loopt het risico een snelle dood te sterven. Het losraken van deze bedrading tot en met kortsluiting met alle gevolgen van dien. Zo kunnen kostbare transistors of ic's gemakkelijk verloren gaan. Zoiets moet in een behuizing geplaatst worden. Hoe dit zou kunnen ziet u in deze PDF Succes.

Het maken van een zet bankje voor plaat materiaal is niet zo moeilijk als u wellicht zult denken.

Het maken van een behuizing voor een electronisch apparaat is zonder goede spullen haast niet te doen. Een plaat buigen in de bankschroef loopt al snel uit op een teleurstelling. Met een buigtafel voor plaatmateriaal gaat dit veel beter. Zo'n ding kun je heel simpel zelf maken. Zie de uitleg  in deze PDF

 

Hoe werkt een frequentieteller.

Een frequente bepalen gaat het eenvoudigst met een frequentie-teller. Hier is de PDF met uitgebreide info over de werking van een standaard frequentie-teller van ca 1Hz tot 150KHz. Ook een uitbreiding naar hoger wordt besproken.

Zeer hoge weerstand meten

 Het meten van een zeer hoge weerstand is simpeler dan u de wellicht zult denken. Dat dit kan met een gewone multimeter ziet u in een PDF in deze rubriek.

De vierkantsweerstand. Wat is dat?

 De vierkantsweerstand. Wat is dat en wat kunnen we er mee? Hier kunt u de PDF met uitleg en meer downloaden, over het meten van weerstanden.

Het berekenen van de weerstanden in een h.f. verzwakker.

 In opvolging van het rekenen met decibels is dit een interessante toepassing. De weerstanden berekenen voor een verzwakker, waarvan we zelf de verzwakking in db's kunnen kiezen. De PDF kan hier gedownload worden.

Die lastige decibellen toch.

Het rekenen met decibellen vaak niet begrepen. Wat is een dB en hoe reken je dat uit. Nu in deze rubriek een PDF met info. Bijgewerkt op 20-02-2016 (Presentatie)

 

Inhoud syndiceren